Close Menu

Diensten

Ons dienstenpakket rust op 4 pijlers:

 


Dienst - inkoop

Inkoop

 

De inkoop van goederen is hét bestaansrecht van BTC-Retail. Wij zijn op dit vlak dan ook zeer actief in de breedste zin van het woord. Zo onderhandelen we inkoopcondities met vaste assortiment leveranciers binnen Nederland, maar reizen we ook af naar diverse landen in Azië om daar op zoek te gaan naar onderscheidende handel tegen gunstige tarieven. We hebben zodoende te maken met een grote diversiteit aan producten. Denk bijvoorbeeld aan kerstbomen uit Denemarken, potterie uit Vietnam, interieur artikelen uit China en mandwerk uit Indonesië. Alle selecties worden aan onze leden aangeboden op ons intranet waar zij ieder hun eigen orders door kunnen geven, maar ook die van elkaar kunnen zien.


 


Dienst - Winkelautomatisering

Winkelautomatisering

 

BTC biedt haar leden ook ondersteuning in de winkelautomatisering. Voor een belangrijk gedeelte van het assortiment voert BTC de product stamgegevens in. Hierdoor is de winkelautomatisering voor onze leden altijd up-to-date en kunnen ook de nieuwste artikelen worden gescand bij de kassa. Voor de winkelautomatisering gebruiken BTC en haar leden de software ‘RetailVista’ van het bedrijf Nedfox. Deze dienst zorgt er tevens voor dat wij als organisatie ook inzicht hebben in de verkoopcijfers van onze leden. Cijfers die wij goed kunnen gebruiken bij de inkoop. 

 

 


Dienst - Distributie

Distributie

 

Het distribueren van de goederen van leverancier tot aan de winkel is een belangrijk onderdeel van het inkoopproces. Voor een efficiënt verloop hiervan maakt BTC gebruik van zijn distributiecentrum (DC) in Wijchen. Op deze locatie worden de meeste containers gelost, gecheckt, verdeeld en gepalletiseerd. Ook centraal geleverde orders per vrachtwagen worden hier verwerkt. Tegenwoordig is het importvolume echter dermate groot dat er ook regelmatig externe partijen worden ingeschakeld om onze containers af te handelen.  

 

 


Dienst - Marketing

Marketing

 

De marketing bij BTC-Retail is voornamelijk gericht op de online activiteiten van onze leden. Zo beheren wij de content van de verschillende websites en ondersteunen wij ook in de opmaak van nieuwsbrieven/mailings. Daarnaast proberen wij ook te helpen met speciale verzoekjes die bijvoorbeeld gericht zijn op POS-materiaal e.d. Met betrekking tot de inkoop voeren wij tevens een aantal private labels, waarvoor regelmatig verpakkingen en labels worden ontwikkeld. 

 

 


Private labels

 

Voor diverse productgroepen voeren wij private labels, ofwel huismerken. De meerwaarde van private labels zit ‘m in een stukje extra vertrouwen dat het genereert bij de eindgebruiker. Ook zorgt een leuke verpakking of etiket vaak voor een betere doorverkoop dan een standaard bruine verpakking. Diverse private labels die wij voeren zijn Royal Seasons® (tuinmeubelen), Maestro® (BBQ), Evergreen® (Kunstkerstbomen), Timber® (houten tuinmeubelen) en Solar Garden (solar verlichting). 


 

 


 

Team

Bekijk ons team

Leden

Bekijk onze leden.

Werken bij

Werken bij BTC-Retail.